HS2 Kampioen 3e klasse 2022-2023

Door de nieuwe indeling van de mannenlijn van Vrivo aan het begin van het seizoen werd het “oude” HS3 uitgebreid met een 4-tal spelers: uit de jeugd en uit hogere teams. Dat bracht de nieuwe trainer-coach Nienke Teunis een variatie van (hele) jonge, maar ook van ervaren volleyballers. Maar bovenal was er een klik: tussen de spelers onderling èn tussen de spelersgroep en Nienke. Men trainde hard, maar iedereen vond ook gezelligheid ìn en buiten het team. Het team begon goed en haalde de ene overwinning na de andere. Dat bracht het team aan de vooravond van de beslissende wedstrijd tegen Mintonette zelfs op een wedstrijdgemiddelde van meer dan 4 punten!

Uiteraard waren er veel zenuwen er op het “moment surprème”, zeker omdat de week ervoor was verloren van concurrent WVC Volley 3.            De start tegen Mintonette was heel nerveus. Zo nerveus zelfs, dat HS2 met 10 – 19 achter kwam. Maar de time-outs èn de wissels hadden succes. Vrivo vocht zich terug en sleepte de 1e set met 28-26 binnen. Daarna ging het beter. De volgende sets werden veel rustiger gespeeld en omdat er maar drie gewonnen sets nodig waren, was het kampioenschap snel een feit (25 – 19 en 25 – 10). De kampioensshirts werden door een groot deel van het team alvast aangetrokken en de groep, die nog niet of nog maar weinig had gespeeld, mocht aan de bak in de 4e set. Mintonette bleef bij, maar uiteindelijk werd ook de 4e set door HS2 gewonnen (25 – 23).

De mannen van Nienke vierden het kampioenschap met de gebruikelijke Vrivo kampioensversnaperingen (frietjes èn ranja, maar dan wel ranja uit de bekende groene flesjes), maar keerden al snel terug in de zaal om HS1 aan te moedigen. Dat team hield de schade daardoor beperkt en moet de komende weken nog flink aan de bak.

HS2 mag als kampioen nog één wedstrijd schitteren: Zaterdag 8 april wacht in Diepenheim subtopper Time-Out. Een uitdaging om het seizoen af te sluiten met 87 uit 20: Gem. 4 1/3 punt per wedstrijd. En volgend seizoen wacht er een nieuwe uitdaging: de 2e klasse!