HS1 wint van Apollo

Door meteen vanaf het begin de pass-line van tegenstander Apollo flink onder druk te zetten, kwam HS1 goed uit de startblokken. Er werd in de 1e set direct een groot gat geslagen. Men kon eenvoudig scoren, omdat de aanvallers mooi vrij werden gespeeld. Dit resulteerde dan ook in een gemakkelijke 25-13 setwinst.

Set 2 werd een compleet ander verhaal. De servicedruk viel weg, waardoor Apollo veel meer kon gaan aanvallen. De set ging eerst gelijk op, maar Apollo nam rond de 15 een kleine voorsprong. HS1 was niet scherp genoeg om het gat te dichten. Bovendien maakten onze mannen nu ook te veel onnodige fouten, waardoor ze niet dichterbij konden komen. De Bornse ploeg pakte de set met 20-25.
In de 3e set was er voor HS1 dus werk aan de winkel. Het niveau van de 1ste set moest weer gehaald worden en er moest weer met meer druk geserveerd worden. En het liep bij HS1 inderdaad alweer beter en er werden minder fouten gemaakt. Ook de opslagdruk was zo nu en dan weer terug. De set bleef nog wel gelijk opgaan, maar HS1 was in de eindfase net iets scherper en drukte door (25-20).
HS1 zat weer in de wedstrijd en speelde in de 4e set weer goed, net zoals in de 1e. Ook nu kon Reinout de aanvallers weer gemakkelijk bedienen. Dit resulteerde dan ook in mooie aanvalsscores. Het “gas” bleef er gedurende de gehele 4e set op en deze werd daardoor eenvoudig met 25-14 gewonnen.
De 3 – 1 zege is een mooi uitgangspunt voor de volgende wedstrijd tegen Holyoke (3 oktober a.s. om 17:30u in De Stamper).