HS1 Kampioen 1e klasse 2022-2023

Het was spannend de laatste weken in de 1e klasse B van Regio Oost van de Nevobo.

Vrivo HS1 stond er een paar weken geleden redelijk goed voor en kreeg weer een paar punten voorsprong door het verlies van concurrent Markel-Up.

Maar in de onderlinge ontmoeting ging mis. Ternauwernood sleepte Vrivo er 2 sets uit, maar kon niet voorkomen, dat Markel-Up de wedstrijd met 2 – 3 won.

Vervolgens struikelde Vrivo thuis over Havoc 2 (1 – 3). Markel-Up haalde tussendoor een 4 – 0 zege op laagvlieger Harambee en leek met nog slechts één wedstrijd te gaan weer op weg naar het kampioenschap.

Maar afgelopen vrijdag moest ook Markel-Up het thuis opnemen tegen Havoc 2 en verloor, net als Vrivo, met 1 – 3.

Met één punt achterstand op de ranglijst ging HS1 zaterdagmiddag naar Weerselo voor haar laatste wedstrijd. De mannen moesten tegen Wevo, 4e op de ranglijst, minimaal één set winnen om zich kampioen te mogen noemen.

En het werd geen goede wedstrijd van HS1, dat zichtbaar “met knikkende knieën” aan het karwei begon: 1e set 25 – 21 voor Wevo; 2e set werd het nog erger voor Vrivo: 25 – 19. Toch kwam er gelukkig al na de 3e set de ontlading: met 23 – 25 werden de set èn het kampioenschap binnen gehaald. Het “kwartje” viel in de spannende eindfase van die 3e set gelukkig Vrivo ’s kant op!
Over de voorgaande 2 sets en over de 4e set sprak vervolgens na afloop niemand meer!

Na HS2 is ook HS1 “GEWOON” kampioen!

Het team: 1. Hugo Hessing, 2. Job Abbink, 3. Leon de Jong, 4. Nick Ekkel, 5. Robert Pezy, 6. Reinout Smelt, 7. Wout Smelt, 8. Jonathan Wolterink, 9. Wim van Eldik, 10. Ruud Kager, Trainer/Coach Michael Tuasela

Toch was er bij de achterban en het meelevende thuisfront nog even verwarring:

De eindstand zag er namelijk als volgt uit:

Op basis waarvan prijkt Vrivo nu bovenaan als kampioen en niet Markel-Up?
Gelijk aantal wedstrijden; gelijk aantal punten; zelfs meer sets voor (en tegen) bij Markel-Up en het totale puntensaldo voor en tegen is bij de nummer twee zelfs veel beter.
Maar de verhouding sets voor t.o.v. de sets tegen (oftewel het “set quotiënt”) bepaalt uiteindelijk de volgorde volgens het Nevobo-wedstrijdreglement.
En als dat set quotiënt wordt uitgerekend, komt Vrivo uit op 2,423 en Markel-Up op 2,321.
Hoe spannend kan het einde van een competitie zijn? Nu behalen de mannen van Michael Tuasela het kampioenschap op 1/10 punt van een eenvoudige rekensom en niet op een “echte” puntenvoorsprong. Er zal nog wel het één en ander door het hoofd van de coach en zijn mannen spoken de komende dagen.
Wat als het ook in die 3e set niet was gelukt? Zou het kampioenschap dan in de 4e set alsnog zijn binnen gehaald?
Ze hoeven het niet te weten. Ze hebben inmiddels hun feestje gevierd.

Beide mannenteams van Vrivo mogen zich Kampioen 2022 – 2023 noemen.
Een prachtige prestatie van de trainers/coaches Nienke Teunis en Michael Tuasela en hun teams.
Proficiat namens heel Vrivo!

Hieronder het kampioenspunt (met dank aan de Vrivo-supporters van Havoc 2)